Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

Sporočila za javnost 2012

Sporočilo za javnost – JUNIJ 2012

V okviru projekta Kreativna mesta (Creative Cities) bo v četrtek 7. junija v Genovi potekala mednarodna konferenca in delavnica »Kreativni urbani razvoj mest«, namenjena razpravi o evropskih mestih, ki imajo dobro razvito področje kreativnih industrij. Svoje poglede na to, kako mesta vplivajo na razvoj kreativnih industrij in delovanje kreativne ekonomije, bodo predstavili avtor zanne knige z naslovom The Creative City, Charles Landry, arhitekt in kulturni antropolog Franco La Cecla in direktorica podjetja Urban Lab, Anna Corsi. Predavanja in okroglo mizo (vse v angleškem jeziku) lahko spremljate na spletni strani projekta Creative Cities od 9. ure dalje.(www.creativecitiesproject.eu/en/index.shtml)

V okviru konference bo v četrtek ob 18. uri v razstavnem prostoru »Sala Dogana Palazzo Ducale« potekala slavnostna otvoritev fotografske razstave »Trajnost urbanega prostora in kreativni razvoj mest«. Na razstavi se predstavlja 10 mladih fotografov iz petih evropskih mest: Ljubljana, Gdansk, Genova, Leipzig in Pécs, ki skozi fotografski objektiv prikazujejo odnos med mestom in urbanim okoljem. S štirimi deli se predstavljata študenta Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani Ajda Schmidt in Marijo Župan. Njun mentor je prof. Milan Pajk.

Mednarodna konferenca in fotografska razstava v Genovi

Fotografije

Sporočilo za javnost – MAJ 2012

V osrednjem atriju Mestne hiše je na ogled 25 idejnih osnutkov za nove pohištvene izdelke, ki so nastali v poslovni verigi industrijskih oblikovalcev in pohištvenih podjetij. Obiskovalci si razstavo lahko ogledajo do ponedeljka, 18. junija.

Otvoritev razstave_ Povezujemo oblikovanje in industrijo

BROŠURA

Reportaža

Novinarska konferenca – MAREC 2012

Danes je v ljubljanski Mestni hiši potekala skupna novinarska konferenca partnerjev EU projekta Kreativna mesta (Creative Cities). Partnerska mesta Ljubljana, Leipzig(Nemčija), Gdansk(Poljska), Genova(Italija) in Pecs(Madžarska) so predstavila aktivnosti centrov kreativnih industrij, ki so jih vzpostavili v okviru projekta.

Več informacij v priloženem sporočilu za medije.

Projekt poteka v okviru programa Srednja Evropa, katerega delno financira Evropski sklad za regionalni razvoj.