Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

Pogoji uporabe – Pravno obvestilo

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije – pogoji uporabe spletne strani rralur.si

Ti pogoji opisujejo, določajo in urejajo pogoje uporabe spletne strani Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (v nadaljevanju RRA LUR), dostopne na rralur.si.

Z uporabo spletne strani oziroma katere koli podstrani se strinjate s pogoji uporabe. Če se s pogoji deloma ali v celoti ne strinjate, predlagamo, da ne brskate po spletni strani rralur.si ali je kako drugače uporabljate.

RRA LUR ima pravico spreminjati kateri koli del spletne strani – brez vnaprejšnjega obvestila, razen v primerih, navedenih v nadaljevanju tega besedila. V primeru citiranja ali nadaljnje uporabe besedil s spletne strani RRA LUR je potrebno navesti vir – rralur.si, in, če je le- ta naveden na spletni strani RRA LUR, tudi ime in priimek avtorja. Povezav na spletno stran RRA LUR ni dovoljeno narediti na straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino. Na zahtevo RRA LUR mora biti taka povezava nemudoma umaknjena s predmetne spletne strani.

Razen na način, opredeljen zgoraj, je na drugih spletnih mestih in/ali v drugih medijih brez dovoljenja javnega zavoda RRA LUR, prepovedano objavljati, reproducirati, distribuirati ali kako drugače uporabljati logotip in/ali vsebine spletne strani RRALUR.

Pri uporabi strani rralur.si je prepovedano:

 •  Izvajati in/ali spodbujati k vsevrstnim aktivnostim, ki so v nasprotju z zakonodajo.
 • Širiti vsebine in/ali spodbujati kakršno koli diskriminacijo.
 • Uporabljati spletno stran za reklamiranje, ki ni v skladu z ostalimi pravili uporabe spletne strani rralur.si, ki jih opredeljuje RRA LUR.

Posamezne storitve na strani RRA LUR so omogočene le registriranim uporabnikom. Te storitve so, če le ni navedeno drugače, brezplačne.

V primeru, da uporabnik krši pravila uporabe strani rralur.si, ki jih je opredelil RRA LUR, se mu lahko registracija na sami strani ukine. Registracija se ukine tudi, če uporabnik krši zgoraj navedene prepovedi. V primeru kršenja pogojev in pravil uporabe spletne strani si RRA LUR pridružuje pravico blokiranja dostopa z določenega spletnega naslova ter uporabe vseh pravnih sredstev in pravic.

AVTORSKE PRAVICE

Vsebine, objavljene na strani in podstraneh rralur.si, je dovoljeno pregledovati. Če ni to izrecno predhodno pisno dovoljeno s strani RRA LUR, se vsebin ne sme reproducirati, spreminjati, prepisovati, ponovno objavljati in razširjati v komercialne namene. V nekomercialne namene je, ob pravilnem navajanju vira in avtorja (če je ta naveden) dovoljena objava vsebin strani RRA LUR. V primeru kakršne koli dovoljene uporabe vsebin teh strani se morajo ohraniti vse označbe avtorskih pravic in pravic industrijske lastnine ter druga obvestila in opozorila.

VAROVANJE ZASEBNOSTI

Za uporabo nekaterih delov spletne strani RRA LUR se je potrebno registrirati z uporabniškim imenom in geslom. Registracija je mogoča, ko je izpolnjen dovolj velik delež prijavnice. Z registracijo se strinjate, da se vaši osebni podatki, ki ste jih posredovali ob registraciji, uporabijo na način in v namene, opisane v nadaljevanju teh pogojev.

RRA LUR se zavezuje, da bo vaše osebne podatke, pridobljene z registracijo, skrbno varoval ter jih ne bo posredoval tretjim osebam, razen v skladu s politiko spletne strani, ki kot cilj opredeljuje povezovanje ustvarjalcev kreativnih industrij in podjetij. V tem primeru se izbrane podatke lahko posreduje med tema dvema ciljnima skupinama.

Osebni podatki, ki jih uporabnik posreduje ob registraciji, se lahko uporabljajo za obveščanje uporabnika o temah in aktivnostih, povezanih s spletno stranjo rralur.si oziroma RRA LUR. Osebni podatki uporabnika se lahko uporabijo tudi za preverjanje, ali uporabnik uporablja spletno stran RRA LUR v skladu s pogoji.

Osebni podatki se bodo zbirali, obdelovali in hranili v skladu z Zakonom o varstvu podatkov.

PRIDRŽKI

RRA LUR se bo trudil po najboljših močeh zagotoviti vsebino, ki bo temeljila na točnih in najnovejših podatkih. Vendar, ker so besedila na strani informativne narave, ne jamči, ter ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost in popolnost, kar še posebej velja za vsebine, ki jih naložijo uporabniki strani.

Uporabniki uporabljajo objavljeno vsebino na lastno odgovornost. RRA LUR ne odgovarja za morebitno občasno nedelovanje spletne strani ali podstrani, morebitno netočnost informacij in za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

Na spletni strani rralur.si so tudi povezave na druge spletne strani. Ker te niso v lasti ali upravljanju RRA LUR, slednja ne jamči ali odgovarja za vsebino in/ali točnost vsebine na teh spletnih straneh. Uporaba spletnih strani drugih upravljavcev je podvržena pogojem uporabe teh strani.

RRA LUR lahko te pogoje uporabe spletne strani rralur.si spremeni brez predhodnega obvestila. Z vstopom na spletno stran se razume, da se s pogoji in morebitnimi spremembami le-teh uporabnik strinja. V primeru, da gre za spremembo, ki bi se neposredno nanašala na uporabniško izkušnjo uporabe spletne strani rralur.si registriranih uporabnikov, ali na razpolaganje z njihovimi osebnimi podatki, bodo spremembe objavljene na sami spletni strani rralur.si.

RRA LUR si pridržuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku v obliki “piškotka” (“cookie”) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletno stran željam uporabnikov.

Uporabniki soglašajo, da za uporabo spletne strani RRA LUR in za tolmačenje teh splošnih pogojev (v celoti) velja pravo Republike Slovenije.

Za vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne strani rralur.si, oziroma bi se kakorkoli nanašali na navedeno spletno stran, je pristojno sodišče v Ljubljani ob uporabi prava Republike Slovenije.