Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

ZORA: digitalne voščilnice s QR kodo

Kristina Bursać prihaja iz tehnično-vizualnega sveta fotografije, snemanj in barvne korekcije. Ob poplavi personaliziranih ilustracij in ponovni oživitvi QR kod je prišla na idejo o združitvi le teh. Nastala je blagovna znamka ZORA – digitalne voščilnice s QR kodo, pod katero lahko posnamete simpatično voščilo z željami v avdio ali video obliki. Lahko pa skupek fotografij preteklega leta oblikujete v video z glasbeno podlago in jo delite s svojci.

»Živimo v svetu, ko zelo radi ustvarjamo in zajemamo spomine vendar pa se življenje tako hitro odvija, da na njih pozabimo v vsakdanjem dogajanju. Želela sem poudariti ključne dogodke predvsem tistih posameznikov, ki nočejo svojega življenja izpostavljati na družabnih omrežjih, a vseeno želijo deliti ta pomembna doživetja z ljubljenimi. Navsezadnje, spomine je najlepše deliti, kar je tudi eden od sloganov blagovne znamke ZORA.«

Prvi produkt blagovne znamke ZORA so digitalne voščilnice s QR kodo pod katero lahko posnamete simpatično voščilo z željami v avdio ali video obliki. Lahko pa skupek fotografij preteklega leta oblikujete v video z glasbeno podlago in jo podelite s svojci. Mogoče se prepoznajo v vaših spominih. Avdio sporočila pridejo prav v primeru, ko so ljudje bolj sramežljivi, npr. babice in dedki, a vseeno želimo zajeti njihovo prezenco, dokler so še z nami. Glas otroka se spreminja iz dneva v dan, včasih si zaželimo, da bi lahko njihov glas zaslišali tudi, ko odrastejo.

Po naloženih avdio/video podatkih se ustvari unikatna QR koda, ki je implementirana na voščilnico/ ilustracijo. S QR kodo dostopate do edinstvenega spletnega naslova ustvarjenega samo za Vas. Če želite lahko tudi spremenite besedilo voščilnice/ilustracije, ji dodate svoj citat ali pa bolj osebno noto. Voščilnico oziroma ilustracijo prejmete na Vaš elektronski naslov takoj oziroma najkasneje v roku ene ure. Opcije deljenja takšne vrste voščilnice so neskončne. Lahko jo pošljete po sms-u ali pa jo delite preko e-pošte. Lahko si jo nastavite za ozadje na računalniku in jo pogledate kadar imate slab dan ali pa jo natisnete in obesite na npr. hladilnik.

Mlada podjetnica pravi, da je to šele začetek. V prihodnjem letu naj bi vsak mesec pod blagovno znamko ZORA izdala nov produkt oziroma novo opcijo koriščenja takšne produktne storitve. Dodala naj bi tudi možnost tiskanja. Produkti pa naj se ne bi vrteli samo okoli spominov, ampak imeli tudi bolj praktično naravo shranjevanja pomembnih podatkov, ki jih želimo nadzorovano deliti.

»Vabljeni, da nas obiščete na spletnem naslovu ZORA – digitalne voščilnice s QR kodo in ustvarite lastno zasebno sporočilo ter ga delite z ljubljenimi osebami.  Dobrodošli v Zorinem digitalnem oblaku.«