Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

GYM21: 21 minutni trening dnevno za vzdrževanje dobre forme

Robert Pokovec - Gym21Šport Roberta Pokovca spremlja že od mladih let – najprej je bil aktiven kot alpski smučar, zadnjih dvajset let pa predvsem v svetu wakeboardinga oz. deskanja na vodi. Preko številnih izobraževanj, usposabljanj in osebnih izkušenj je oblikoval vadbo za ljudi, ki želijo združiti aktivnosti, trening in izobraževanje na alternativnih in preventivnih načinih za zdravo življenje. Te nudi v svojem studiu gym21, kjer želi ljudem pokazati, da je za vzdrževanje dobre forme in počutja dovolj tudi 21 minutni trening dnevno.

V poletnih mesecih je delal kot inštruktor wakeboardinga, nekaj sezon je v Kranjski gori učil smučanje in deskanje na snegu. Leta 2017 se se odločil povezati vse tehnike in nadgraditi svoje znanje z osnovami. Naredil je izpit za osebnega trenerja in nutricionista, nato pa delal v različnih funkcionalnih fitnesih in gymih kjer je izvajal osebne in skupinske treninge. Na lansko zimsko sezono je pripravljal tudi profesionalno deskarko na snegu Saro Goltes.

»Od nekdaj me je zanimalo, kako pripraviti svoje telo za čim večjo uspešnost. Informacije sem črpal od različnih trenerjev, športnikov, online programov, kasneje sem se preizkusil v vseh mogočih funkcionalnih vadbah. Spoznal sem tudi, kako pomembno je raztezanje in skozi jogo dobil veliko inspiracije za ogrevanje pred vsakim treningom.«

Vedno več ljudi se odloča za aktivnosti, trening in izobraževanje na alternativnih in preventivnih načinih za zdravo življenje. V zadnjem času vidimo veliko ogromnih kompleksov kjer se investitorji zanašajo na nizke cene in visoka števila vadečih. Robertova inspiracija za manjši butični gym pa izhaja izpred let, ko je videl v večjem fitnesu posebno sobo za tiste, ki imajo radi zasebnost.

V letu 2022 je s pomočjo dobrega prijatelja in vrhunskega designerja popolnoma prenovil manjši studio. Prostor je dovolj velik za manjše skupine do štiri osebe. Veliko zanimanja je za treninge v paru, kjer se lahko trening prilagodi na različne cilje in vsak posameznik dela svoje vaje, torej lahko skupaj trenirata tudi mož in žena. Za vse, ki si želijo svoje sposobnosti popeljati na višji nivo pa ima na voljo tudi popolnoma individualne treninge.

Ljudem bi rad pokazal, da je za vzdrževanje dobre forme in počutja dovolj tudi 21’ trening dnevno.  Tako vzpodbujam vse vadeče, da naredijo krajše treninge tudi na dneve ko se ne udeležijo vadbe v studiu.