Kovačeva goba: gojenje gurmanskih gob
O gojenju gob je Anže začel razmišljati že v času študija biologije. Povsem navdušil pa se je med delom na gobarski kmetiji med potovanjem po Novi Zelandiji. Z uresničitvijo ideje je kar nekaj časa odlašal, potem pa je ravno v okviru programa PONI LUR dobil nov zagon in potrebna znanja za začetek.
Gobe lahko popestrijo vsakdanji jedilnik ali pa povsem nadomestijo meso v obroku, vendar pa so razen šampinjonov pogosto težko ali le občasno dostopne. Njegova poslovna ideje se je usmerila v gojenje bukovih ostrigarjev in šitake gob. Ponudbo bo kasneje obogatil tudi z ostalimi gurmanskimi in medicinskimi gobami, kot npr. resasti bradovec (na fotografiji).
V začetku bo gobe možno kupiti na lokalnih tržnicah v okolici Ljubljane, kasneje pa jih bo ponudil tudi gostilnam, hotelom, šolam. Njegova glavna prednost bo lokalna pridelava. Gobe bodo v enem dnevu pobrane in dostavljene kupcem. S tem bo zagotovljena največja možna kakovost. Postaviti pa namerava tudi prodajni avtomat za gobe – Gobomat.