Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

  • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
  • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
  • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
  • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
  • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
  • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
  • Esc Zapre pojavno okno / meni
  • Tab Premakne fokus na naslednji element
  • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
  • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
  • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

Kovačeva goba: gojenje gurmanskih gob

O gojenju gob je Anže začel razmišljati že v času študija biologije. Povsem navdušil pa se je med delom na gobarski kmetiji med potovanjem po Novi Zelandiji. Z uresničitvijo ideje je kar nekaj časa odlašal, potem pa je ravno v okviru programa PONI LUR dobil nov zagon in potrebna znanja za začetek.

Gobe lahko popestrijo vsakdanji jedilnik ali pa povsem nadomestijo meso v obroku, vendar pa so razen šampinjonov pogosto težko ali le občasno dostopne. Njegova poslovna ideje se je usmerila v gojenje bukovih ostrigarjev in šitake gob. Ponudbo bo kasneje obogatil tudi z ostalimi gurmanskimi in medicinskimi gobami, kot npr. resasti bradovec (na fotografiji).

V začetku bo gobe možno kupiti na lokalnih tržnicah v okolici Ljubljane, kasneje pa jih bo ponudil tudi gostilnam, hotelom, šolam. Njegova glavna prednost bo lokalna pridelava. Gobe bodo v enem dnevu pobrane in dostavljene kupcem. S tem bo zagotovljena največja možna kakovost. Postaviti pa namerava tudi prodajni avtomat za gobe – Gobomat.