Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

Regionalni center kreativne ekonomije – Razstave

 • Povezujemo oblikovanje in industrijo
 • Creative Cities
 • Central Europe

1.Crowdfuding ZDAJ! –> pri nas in v soseski

četrtek, 23. maj ob 17.00, Kino Šiška, Ljubljana

Vabljeni na dogodek “Crowdfuding ZDAJ! –> pri nas in v soseski” s pregledom aktualnega dogajanja na področju množičnega financiranja pri nas in čez mejo.

Sodelovalna ekonomija v Evropi je v razcvetu. Vse številnejše iniciative izumljajo nove načine proizvajanja in uporabe dobrin, virov, storitev in drugih aspektov skupnostnega delovanja in načinov opolnomočenja posameznikov. Sodelovalna potrošnja, odprtost znanja, skupnostno financiranje, coworking in souporaba so le eni izmed konceptov, ki vse močneje zaznamujejo ekonomske izmenjave v sedanjosti.

Dogodek sta podprla Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in s strani RRA LUR ustanovljeni Regionalni center kreativne ekonomije (RCKE) v okviru evropskega projekta Kreativna mesta (Creative Cities).

Vabilo.

2.Dogodek Potenciali kreativne urbane regeneracije v Ljubljani in Ljubljanski urbani regiji

sreda, 22. maj 2013 od 13:00 do 16:00, Velika sejna dvorana, Mestna hiša Ljubljana

Vabimo vas na dogodek Potenciali kreativne urbane regeneracije v Ljubljani in Ljubljanski urbani regiji, kjer bomo predstavili izsledke študij in priporočila za oblikovanje politik na tem področju.

RRA LUR je v sodelovanju z Inštitutom za politike prostora (IPoP) v zadnjih letih analizirala generične modele spodbujanja kreativne ekonomije na ravni mest in regij ter specifike kreativne ekonomije na ravni Ljubljanske urbane regije in mesta Ljubljana. Izhajajoč iz sklepov omenjenega raziskovanja je bila pripravljena študija potencialne urbane regeneracije (Spodnje) Šiške v Ljubljani z izrazitim poudarkom na vlogi kreativnih industrij v procesu regeneracije.

Enega pomembnejših orodji spodbujanja kreativne ekonomije predstavlja tudi prostorska politika. RRA LUR je v sodelovanju z Inštitutom za politike prostora (IPoP) v zadnjih letih analizirala generične modele spodbujanja kreativne ekonomije na ravni mest in regij ter specifike kreativne ekonomije na ravni Ljubljanske urbane regije in mesta Ljubljana. Izhajajoč iz sklepov omenjenega raziskovanja je bila pripravljena študija potencialne urbane regeneracije (Spodnje) Šiške v Ljubljani z izrazitim poudarkom na vlogi kreativnih industrij v procesu regeneracije.

Na dogodku bodo predstavljeni izsledki študij in priporočila za oblikovanje politik na tem področju. Obe študiji – Potenciali kreativne urbane regeneracije in Kreativna regeneracija na primeru izbranega dela Ljubljane – sta nastali v okviru razvojnega projekta Kreativna mesta (Creative Cities).

3. V osrednjem atriju Mestne hiše je bila od 28. 5. 2012 do 18. 6. 2012 na ogled RAZSTAVA Povezujemo oblikovanje in industrijo

Razstavljene so bile idejne rešitve za nove pohištvene izdelke, ki so nastali v interdisciplinarnem povezovanju mladih industrijskih oblikovalcev Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Oddelka za oblikovanje, in pohištvenih podjetij: Maremico d. o. o., Mizarstvo Amek, Andrija Đalić s.p., Mizarstvo Strahovnik, Domen Strahovnik s.p., Špac d. o. o., Tapetništvo Luka Debevec s. p.

Razstavo je 28. 5. 2012 ob 18:00 odprl prof. Janez Koželj, podžupan Mestne občine Ljubljana.

BROŠURA

INFORMACIJE ZA MEDIJE

REPORTAŽA