Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

Uspešen zaključek druge skupine PONI LUR in 12 novih podjetniških idej

 • 24. 6. 2021

Z zaključkom druge skupine udeležencev projekta Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji (PONI LUR) na trg prihaja zanimiv nabor inovativnih produktov in storitev. Med njimi izstopata unikatna obutev z ročno izdelano čipko pod imenom Franciska ter kolesarska simulacija Simathlon, ki ponuja virtualno kolesarjenje za širok nabor uporabnikov.

Dvanajst udeležencev je zadnje štiri mesece pod vodstvom odličnega mentorja Mihe Leskovarja uspešno razvijalo in kalilo svoje podjetniške ideje. V tem času so pridobili tudi ključna podjetniška znanja, sedaj so pred njimi novi izzivi in prvi koraki na samostojno podjetniško pot. Z novimi produkti nanjo stopajo Stana Cigale z unikatnimi čevlji Franciska, poimenovanimi po babici, katere vzorce za ročno izdelane čipke uporablja pri svojem delu, Karin Okorn, ki bo z izdelavo modularnih organizatorjev za diabetične pripomočke razveselila marsikatero osebo s sladkorno boleznijo, Nuša Marinc s 100 % visokoaktivno naravno kozmetiko NANU, ki vsebuje kar 8 različnih izdelkov namenjenih celostni negi obraza, saj vsaka koža potrebuje individualno obravnavo, ki jo linija tudi omogoča, Onia Brank Pečko, ki bo s svojimi NATURALLY SWEET veganskimi sladicami iz naravnih sestavin popestrila ponudbo na trgu, Nejc Nekrep, ki v svoji mikropivovarni vari piva za tiste, ki znajo uživati in ceniti vsak požirek te pijače, za rekreacijo pa bo poskrbel Janez Dobnikar z interaktivno kolesarsko platformo Simathlon, ki je že deležna strokovne in medijske pozornosti.

Svojo priložnost bodo na trgu iskale tudi nove storitve. Nikolina Rozman je po 25 letih dela v zdravstvu svojo poslovno idejo in poslanstvo našla v storitvi celostne oskrbe na domu, ki jo bo nudila pod imenom Plenacura, japonologinja Katarina Kunstelj se je uspešno spopadla z izzivom vizualne lokalizacije japonskega stripa, ki bralcu pričara enako izkušnjo branja zgodbe, kot so jo doživeli bralci izvornega jezika, ilustratorka Nika Rebolj je izražanje svojega umetniškega potenciala našla v tattoojih, Anja Bizjak svojo poslovno priložnost vidi v nadgradnji dejavnosti na kmetiji, s katere prihaja – v neokrnjeno naravo, Pred Pekel, vabi v glamping nastanitev, Yue Ma, diplomantka Fakultete za vinogradništvo in vinarstvo bo s svojim poznavanjem vin in kitajske kulture pomagala slovenskim vinarjem k vstopu na kitajski trg, Tadej Burger pa se je po odločitvi, da si želi delati nekaj, kar ima neposreden pozitiven učinek na življenje ljudi, osredotočil na terapevtske masaže, pri čemer se navdušuje predvsem nad izvajanjem kranio sakralne terapije.

Slavnostni zaključek je potekal v Mestni hiši, udeležence pa je pozdravil tudi predsednik Sveta Ljubljanske urbane regije in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, ki je poudaril, da Ljubljana in celotna Ljubljanska urbana regija nudita odlično podjetniško okolje in različne možnosti za razvoj idej vsem, ki imajo dovolj poguma, samozavesti, znanja in volje za takšno poslovno pot. Ob tem je čestital udeležencem za njihove odločitve in jim podal dobro popotnico, ko je izpostavil, da bodo največji uspeh dosegli, če bodo delali s strastjo in pozitivno naravnanostjo, se povezovali in bili vzor drugim. Izkoristiti morajo vsako priložnosti, tudi ti zahtevni časi jih nudijo kar nekaj. Odličen primer je lahko Ljubljana, ki je kljub pandemiji uspela realizirati številne projekte, trenutno je aktivnih kar 170 investicijskih, ki bodo mesto Ljubljana naredili še lepše in boljše za delo in življenje, je še zaključil.

Certifikate za uspešno zaključeno štirimesečno usposabljanje je z željami za prodorno nadaljevanje podjetniške poti udeležencem izročila mag. Lilijana Madjar, direktorica RRA LUR, ki je ob podelitvi povedala: »Na RRA LUR smo izredno veseli, da smo uspeli pridobiti projekt Podjetno nad izzive. Motiviranje, spodbujanje in izobraževanje inovativnih in podjetnih posameznikov vodi v razvoj novih produktov in storitev, ki zagotavljajo dvig kakovosti življenja v regiji, kar je eden izmed osrednjih ciljev naše agencije. Uspešen zaključek druge skupine in dvanajst novih podjetniških idej je pokazatelj, da smo na pravi poti. Vrata agencije pa so za vse udeležence PONI LUR odprta tudi po zaključku njihovega usposabljanja«.

V drugem delu zaključka se je udeležencem pridružil tudi župan Občine Borovnica Bojan Čebela, saj se je ena izmed poslovnih idej oblikovala prav v Borovnici – udeleženci so tako sodelovanje zaključili na idilični lokaciji Pred Peklom.

Priložnosti za razvoj novih podjetniških idej bo dovolj tudi v prihodnje, saj projekt poteka vse do konca leta 2023. V mesecu juliju udeležbo v projektu pričenja že tretja skupina, nova priložnost za prijavo pa bo že 20. 8. 2021, ko bo predvidoma objavljen četrti razpis za prijavo v projekt PONI LUR.