Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

RRA LUR prejela priznanje »Uporabnik modela kakovosti CAF«

 • 31. 1. 2020

Nagrada Uporabnik modela kakovosti CAF RRA LURMinister za javno upravo Rudi Medved je skupaj z državno sekretarko Mojco Ramšak Pešec in generalnim direktorjem Direktorata za javni sektor Petrom Pogačarjem podelil priznanja uporabnikom modela kakovosti CAF v letu 2019. Med dvanajstimi novimi organizacijami, ki so prvič sodelovale v projektu in prejele priznanje, je tudi Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR).

Ministrstvo za javno upravo je nosilec projekta uvajanja sistemov kakovosti v organizacije javnega sektorja, pri čemer posebej promovirama evropski model CAF, ki ga sicer uporablja že preko 4000 organizacij javnega sektorja po Evropi. V Sloveniji je uporabnikov modela trenutno 95, priznanja pa so prejeli tisti, ki so samooceno in akcijski načrt izboljšav CAF izvedli v lanskem letu.

Na slovesnosti je minister za javno upravo Rudi Medved uvodoma izrazil pohvalo dobitnikom priznanj ter izpostavil, da danes praznujemo, saj je javna uprava dober servis državljanom. »Vsi skupaj stremimo h kakovosti. Ne trdim, da smo briljantni, da nimamo napak, da se ne razvijamo, pa vendar na pavšalne ocene ne moremo pristati. Treba je veliko poguma, da se damo oceniti in veliko samozavesti, da se sami ocenimo in tudi objektivno. S tem, ko se ocenjujemo, iščemo pri sebi napake, z namenom, da bi bili boljši. A to ni dovolj. Spremembe se morajo dogajati na mikronivojih. Kakovost javne uprave se ne meri samo po tem, kako se ocenimo, kakovost se meri in raste tudi s posodobitvijo informacijskih sistemov, z izobrazbo, tudi vodij, njihovih kompetenc…. Pri kakovosti je najpomembnejši odziv javnosti ter povratna informacija, da smo dobri in dobro delamo. Vsi mi smo zmagovalci te javne uprave, bodimo vlečni konji te javne uprave« je še dodal minister.

Podeljenih je bilo pet najvišjih priznanj »Uspešen uporabnik CAF« organizacijam, ki so lani sodelovale v prvem rednem postopku CAF – zunanja povratna informacija, in ki so s strani zunanjih ocenjevalcev prejele zadostno število točk za pridobitev tega naziva, 21 priznanj »Uporabnik CAF« organizacijam, ki so nadgradile priznanje »Začetnik CAF«. Slednje priznanje pa je prejelo 12 organizacij, ki so samooceno izvedle prvič, med njimi tudi RRA LUR.  »Priznanje CAF za RRA LUR in njene zaposlene pomeni, da se bomo na vseh nivojih prizadevali za spodbujanje stalnih izboljšav in napredka celotnega delovanja organizacije.  Ravno to, da samooceno izvajajo zaposleni, ki skozi svoje delo in pripadnost organizaciji njeno delovanje najbolje poznajo, ter s tem prepoznajo tudi področja, ki jih je po njihovem mnenju potrebno izboljšati, je velika prednost uporabe modela CAF«, je povedala mag. Lilijana Madjar, direktorica RRA LUR.

Ob izrečenih čestitkah vsem prejemnikom priznanj, je minister Medved ob zaključku slovesnosti dejal: »Kakovost storitev in zadovoljstvo državljank in državljanov sta naša temeljna cilja. Do tja nas čaka trnova pot.«

Več informacij: Ministrstvo za javno upravo