Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije prejela nagrado »Ustvarjalci za stoletja«

 • 29. 3. 2019

Ustvarjalci za stoletja 2019 skupinskaRegionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije je za svoj prispevek k spodbujanju gospodarstva 24. marca 2019 na  6.  Regionalnem vrhu podjetnikov Srednje in Jugovzhodne Evrope »300 najboljših« v Dubrovniku prejela prestižno nagrado in priznanje »Ustvarjalci za stoletja«, ki jih podeljuje Mednarodni ekonomski forum (MEF) Perspektive.

Glavni namen Regionalnega vrha podjetnikov Srednje in Jugovzhodne Evrope »300 najboljših« je promovirati podjetništvo in odmevne podjetniške dosežke ter seveda nagraditi najboljše primere dobrih praks na tem področju. V Dubrovniku so tako že šestič podelili prestižne nagrade in priznanja »Ustvarjalci za stoletja«. RRA LUR je bila nagrajena za svoj prispevek k promociji podjetništva in za spodbujanje razvoja idej, inovacij ter investicij v podjetništvu, ki jih izvaja preko Regionalnega centra kreativne ekonomije (RCKE).

RCKE razvoj kreativne ekonomije dosega s pomočjo izobraževanj, svetovanj in dogodkov, s katerimi usposablja ustvarjalce za uspešno poslovno delovanje, in promovira potenciale ustvarjalcev v gospodarstvu ter spodbuja interdisciplinarnost pri razvoju novih produktov in storitev. Center podpira t. i. iniciative ‘od spodaj’ (bottom-up iniciative), vzpostavlja kompleksne poslovne verige, ki povezujejo ustvarjalce, podjetja, izobraževalne institucije in odločevalce, ter s tem nove produkte in storitve, ki v praksi potrjujejo potencial interdisciplinarnih razvojnih procesov.

Mednarodno neodvisno komisijo, ki podeljuje nagrade in priznanja »Ustvarjalci stoletja«, sestavljajo strokovnjaki za ekonomijo, marketing, menedžment, finance in podjetništvo iz devetih evropskih držav. V sedmih kategorijah je bilo predlaganih 411 kandidatov, izmed katerih je komisija izbrala in nagradila 56 najboljših iz šestih držav, poleg RRA LUR iz Slovenije še podjetji – MI Elektronika iz Brezovice pri Ljubljani, ki izdeluje izredno zahtevna vezja za potrebe medicine, lasersko tehniko, aeronavtiko in industrijsko elektroniko,  ter AVSN komunikacijski inženiring iz Šempasa, ki proizvaja digitalne antenske in satelitske centrale ter distribucijske sisteme ter interaktivne sisteme za hotele in bolnišnice.

Na konferenci je več 60 govorcev iz osmih držav predstavilo številne primero dobrih praks. Udeleženci so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi aktivnosti, projektov in dobrih praks RRA LUR / RCKE, predvsem na področju povezovanja ključnih deležnikov z namenom razvoja produktov in storitev, ki omogočajo dvig kakovosti življenja v regiji, spodbujanja razvoja kulturnega in kreativnega sektorja ter vključevanja slednjega v gospodarstvo.