Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

RRA LUR podpisnica Listine raznolikosti

 • 11. 12. 2019

Podpis listine raznolikosti 2019 SkupinskaV okviru tretjega podpisa Listine raznolikosti se je številnim priznanim podjetjem in organizacijam pridružila tudi Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR). Dogodka, ki je potekal v organizaciji Šentprime in pod častnim pokroviteljstvom zagovornika načela enakosti Mihe Lobnika, v sodelovanju z veleposlaništvom Kraljevine Nizozemske v Sloveniji, se je v imenu RRA LUR udeležila direktorica mag. Lilijana Madjar.

Raznolikost, vključenost in enakost od nekdaj predstavljajo vir napredka in razvoja pravičnejše družbe. Odpirajo način razmišljanja, ki resnično prispeva k trajnim rešitvam. To sporočilo so na mednarodni dan človekovih pravic, 10. 12. 2019, s slavnostnim podpisom potrdila slovenska podjetja ter javne in nevladne organizacije.

Skupaj z njimi smo se zavezali k načelom, ki spodbujajo k razvoju organizacijske kulture, ki temelji na enakih možnostih, vzajemnemu spoštovanju, sprejemanju in vključevanju raznolikih zaposlenih, ustvarjanju raznolikega in vključujočega okolja, upoštevanju in širjenju načel raznolikosti na vseh ravneh organizacije, prepoznavanju raznolikih strank, oblikovanju politik raznolikosti in širjenju svoje zavezanosti načelom ter politike raznolikosti vsem deležnikom.

Dogodek je vključeval okroglo mizo o dobrih praksah in izzivih vključujočega upravljanja z raznolikostjo, s katerimi se soočajo tako velika kot tudi srednja in mala podjetja.

KAJ SO LISTINE RAZNOLIKOSTI

Listine raznolikosti so ena izmed aktualnih prostovoljnih evropskih iniciativ raznolikosti, s ciljem spodbuditi organizacije (zasebne, javne) k implementaciji in razvoju politike raznolikosti znotraj organizacij.

Globalni trendi ter trendi v evropskih podjetjih nakazujejo, da podjetja trenutno veliko vlagajo v raznolikosti, s pričakovanji vlaganja v kratkoročne, srednjeročne in dolgoročne priložnosti, kar jim odpira nove trge ter večjo prisotnost na že obstoječih.

S podpisom Listine se organizacije pridružijo Evropski platformi listin raznolikosti, ki jo koordinira Generalni direktorat za pravosodje in potrošnike Evropske Komisije in trenutno združuje 10.000 podjetij, ki zaposlujejo več kot 18.000.000 ljudi.

Listina je kratek dokument, ki sestoji iz NAČEL, ki jim organizacija v svojem delovanju sledi pri promociji raznolikosti, nediskriminacije in enakih možnosti na delovnem mestu.
Gre za pozitivni prostovoljni pristop.

Slovenska listina je bila vzpostavljena kot 20-a po vrsti v državah EU. Do danes jo je podpisalo 115 slovenskih organizacij (aktualni seznam podpisinih organizacij).

V prilogi si lahko preberete Listo raznolikosti Slovenije, ki jo je podpisala RRA LUR ter sporočilo za javnost z dogodka.

Foto: Peter Košenina