Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje

Inter-Connect – prvo srečanje partnerjev v Igoumenici (Grčija)

 • 15. 3. 2018

Inter-Connect partners meeting GreeceObčina Igoumenica, pristaniško mesto v severozahodni Grčiji, je v vlogi vodilnega partnerja 13. in 14. marca gostila prvo srečanje vseh partnerjev projekta Inter-Connect, katerega aktivnosti so usmerjene v spodbujanje intermodalnosti in revitalizacije železniškega prometa v Jadransko-jonski regiji. Projekt je sofinancira s strani programa Interreg ADRION in s strani ERDF in IPAII.

Župan občine Igoumenitsa g. Ioannis Lolos je uvodoma pozdravil udeležence in ob tem poudaril, da Inter-Connect predstavlja odlično priložnost za usmerjanje in povečanje potniških tokov v regiji. »Konkretni predlogi za odpravo obstoječih pomanjkljivosti ter izboljšanje povezljivosti, interoperabilnosti in intermodalnosti pri storitvah prevoza od vrat do vrat bodo prispevali k oblikovanju akcijskega načrta za celotno regijo med samim izvajanjem projekta,« je dejal.

Tokratno srečanje projektnih partnerjev predstavlja pomembno priložnost za razpravo o prvih aktivnostih, ki so planirane v okviru projekta. Predstavnik občine Igumenica je predstavil vsebino  projekta in delovnega načrta ter udeležencem podal jasne informacije o fazah, predvidenih aktivnostih in postopkih poročanja.

V treh sklopih so se projektni partnerji seznanili s poglobljeno analizo pričakovanih rezultatov projekta INTER-CONNECT:

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije se je osredotočila na uporabo obstoječega znanja iz študij, strategij, politik in dobrih praks s področja intermodalnosti in spodbujanja železniškega prometa med potniki na tem območju kot osnovo za razvoj nadaljnih aktivnosti in vzpostavitev platforme za nadaljnje sodelovanje,

Fundacija Inštitut za promet in logistiko iz Bologne je poudarila vlogo osmih študij primerov, ki bodo nastale v okviru projekta Inter-Connect in ki bodo omogočile boljše razumevanje potreb, izzivov in možnosti za spodbujanje intermodalnosti potnikov na območju regije ADRION,

Center za raziskave in tehnologijo Hellas iz Soluna je predstavil proces priprave strategije intermodalnega potniškega prometa v regiji ADRION. Z izkušnjami, pridobljenimi med izvajanjem projekta Inter-Connect, bo strategija prispevala k nadaljnim politikam in prenesla rezultate projekta v priporočila za prihodnje javne in zasebne ukrepe za promocijo intermodalnih in železniških prevozov.

Izvršni sekretariat Srednjeevropske pobude iz Trsta, ki je odgovoren za komuniciranje in diseminacijo rezultatov projekta, je predstavil pregled načrtovanih ukrepov in poudaril pomen učinkovitega vključevanja zainteresiranih deležnikov pri izvajanju rešitev, ki se bodo oblikovale znotraj projekta.

Udeleženci srečanja so razpravljali o možnih načinih, ki bi jih uporabili za oblikovanje strategije območja, ki ga pokriva Inter-Connect, in  s katero bi definirali cilje za spodbudo in krepitev intermodalnosti in železniškega potniškega prometa v regiji.

Naslednje srečanje je predvideno meseca junija 2018 v Bologni.